Hello World, wij zijn LUMA!


sunrise over earth seen from International Space Station
Zonsopkomst over aarde, gezien vanuit International Space Station - juli 2020 (bron: NASA)

Wij bedenken en bouwen innovatieve software-oplossingen om data beter te benutten. We hebben beiden ervaring als consultant (Accenture / McKinsey), ondernemer en software ontwikkelaar. Door onze achtergrond kijken we met een strategische blik naar data-gerelateerde uitdagingen maar we gaan ook graag de diepte in en schuwen de nitty-gritty details niet. We kunnen uitstekend sparren met de CxO .. én de data scientist ... én de developer.


Woorden en daden.

We geloven dat het goed (en leuk!) is om zelf met de voeten in de modder te staan; daarom programmeren we zelf. Of het nu gaat om artificial intelligence, data pipelines, een interactief management dashboard of een volledige applicatie: we gaan de uitdaging graag aan. Hierdoor kunnen we niet alleen snel schakelen maar houden we ook onze technische kennis up-to-date. Dit biedt onze klanten een aantal voordelen:

  1. We spreken de taal van het technisch team van de klant.

  2. Er gaan geen belangrijke details verloren in de overdracht van ‘de business’ naar ‘development’.

  3. We kunnen snel ‘prototypen’ om ideeën aan te scherpen en enthousiasme te creëren.

  4. Omdat we weten wat er technisch mogelijk is kunnen we een realistisch en pragmatisch plan opstellen.

  5. We kunnen klanten adviseren over hun bestaande architectuur en development processen en team.

Omdat daden vaak meer zeggen dan woorden volgt hieronder een korte samenvatting van een aantal projecten die we afgelopen maanden hebben afgerond:


Data-to-Text applicatie - Onroerend goed: Voor een online makelaar hebben hebben we een applicatie gebouwd die een concept verkooptekst genereert op basis van meerdere databronnen. Technologie: Python, AWS (Lambda, DynamoDB).


Dashboard - Logistiek: een geavanceerd, interactief dashboard voor een logistieke dienstverlener. Technologie: Power BI.


Technical Due Diligence - start-up: In opdracht van een investeringsfonds hebben we de IT gerelateerde risico’s in kaart gebracht van een start-up in de logistieke sector.


Machine learning - Online retail: Op basis van een grote historisch dataset hebben we een neural net getraind om de doorlooptijd te voorspellen van de afhandeling van retourstromen. Technologie: Python, Tensorflow / Keras.


Salesforce - Utilities: Een maatwerk Salesforce implementatie om het verkoopproces en de provisioning van abonnementen inzichtelijk te maken en te stroomlijnen. Inclusief integraties met Accounting en Provisioning platform. Technologie: Sales Cloud, APEX, Lightning Web Components, NodeJS, AWS Stepfunctions.


Dashboard - Internet-of-Things: Een interactie dashboard om de onboarding van nieuwe klanten in kaart te brengen. Technologie: Stitch, Progress DB, Power BI.


Statistische Analyse tool - Consumer products: Voor een producent van keukenapparatuur hebben we een applicatie gebouwd die automatisch een statistische analyse (ANOVA) uitvoert van de impact van verschillende TV-commercials op website bezoek (TV attributie). Technologie: Python.


Data strategie - Pharma: We hebben een aanpak geschreven om een snel-groeiende speler in de farmaceutische industrie te helpen met het definiëren van hun data strategie op een 5-tal dimensies: data literacy, data depth / breadth, data analysis, data governance en data engineering.