Makelaarsland-e1519143210973.jpg

Doel

Resultaat

Makelaarsland biedt innovatieve diensten aan de huizenmarkt. Onder het motto 'u de bezichtigingen, wij de rest' biedt zij huiseigenaren de mogelijkheid om met minimale ondersteuning hun huis te verkopen. 

Het opstellen van een pakkende en complete beschrijving van de woning is één van de weinige die een eigenaar zelf doet. Omdat de kenmerken van een woning opgenomen worden, wilde Makelaarsland klanten hierin op weg helpen met een ontwerp tekst. 

LUMA bouwde een tekst-generator om de beschrijving volautomatisch op te stellen. Deze maakt gebruik van de woningkenmerken zoals die worden geregistreerd tijdens een opname.

 

De applicatie kan voor elke woning een eigen tekst genereren die alle aspecten van de woning beschrijft. Door synoniemen en ingebouwde varianten zijn twee beschrijvingen nooit exact gelijk. Buurt kenmerken worden getoond op basis van adres.

Verkopers kunnen de tekst wijzigen om het te voorzien van persoonlijke details of zonder enige wijziging direct plaatsen.

"Ik zoek continu naar oplossingen die onze dienstverlening voor klanten zo makkelijk mogelijk maken. Deze tekst-generator past goed in die filosofie. Ik ben onder de indruk van de snelheid van oplevering en de volledigheid van gegenereerde teksten."

Jeroen Stoep, oprichter en algemeen directeur van Makelaarsland

Context

Aanpak

Makelaarsland is in 2005 opgericht met als doel om op een open en transparante manier te ondersteunen bij de aan- en verkoop van woningen. Makelaarsland opereert landelijk en is inmiddels onderdeel van ING.

Het in-huis ontwikkelde IT platform ondersteunt alles rondom een verkoop. Via een app worden verkopers op de hoogte gehouden van ontwikkelingen rondom de verkoop.

Voorafgaand aan het verkoopproces komt een lokale Makelaarsland agent een woning opnemen en inmeten. Deze kenmerken worden onderdeel van de verkoop publicatie en komen, samen met foto's en beschrijving op website en Funda. 

LUMA bouwde een in de cloud gehoste applicatie die met een beveiligde API te benaderen is door Makelaarsland. Hiermee kan Makelaarsland een set woningkenmerken versturen om een beschrijving terug te krijgen. 

De omschrijving zelf wordt gegenereerd op basis van de kenmerken zoals vastgelegd tijdens de woningopname. De onderliggende intelligentie hebben we zelf ontwikkeld. 

Door een koppeling te maken met openbare bronnen worden de woningkenmerken verrijkt met ruimtelijke informatie die voor huiseigenaren anders moeilijk op te nemen zou zijn.